Haber

5 kadın siyasetçiye ‘limonlu su’ davası

Kobanê Davası’nda tutuklu bulunan Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Pervin Oduncu, Ayşe Yağcı, Ayla Akat Cet, Meryem Beli ve Dilek Yağlı hakkında koğuşlarına limonlu su döküldüğü için dava açıldı.

MA’dan Mehmet Aslan’ın haberine göre Kadın siyasetçilerin koğuşu 22 Şubat’ta arandı. İçinde limon modülleri bulunan su dolu bir kavanoza el konuldu. Pervin Oduncu ve Ayşe Yağcı hakkında limonlu sudan disiplin soruşturması başlatıldı. İki kadın tutuklu 2 Mart’ta verdikleri yazılı savunmada, kantinden aldıkları semaverde oluşan kireci çıkarmak için limon suyu kaynattıklarını ifade ettiler. Savunmada ayrıca limon suyunun cam kenarında uzun süre açık halde durduğu, bekçiler tarafından defalarca görüldüğü, aramalarda el konulduğu ve daha sonra geri verildiği söylendi.

11 GÜN HÜCRE CEZASI VERİLMİŞTİR

Cezaevi disiplin kurulunun 4 Ağustos’ta açtığı soruşturma kapsamında Oduncu ve Yağcı’ya “Ateşli silah, mermi, patlayıcı, kesici, delici, yaralayıcı, tespit edici, alet, yakıcı, aşındırıcı, boğucu, sersemletici, kör edici gaz” denildi. ve ilaç, “her türlü zehir ve uyuşturucu madde ve madde, cep telefonu, radyo ve diğer elektronik iletişim araçlarını sokmak, bulundurmak ve kullanmak” iddiasıyla 11 gün hücre hapsine mahkum edildi.

Disiplin Kurulu kararında disiplin soruşturması devam ederken aynı zamanda konunun savcılık tarafından da incelendiği belirtildi. Buna göre; Cezaevi yönetimi kavanozdaki limon suyunu “anlaşılmaz madde” olarak değerlendirerek 9 Mart’ta incelenmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

TALEP HAZIRLANDI

Savcılık, limon suyunun incelenmesi için Ankara Batı 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nden 7 günlük süre istedi. Savcı, incelemenin ardından 2 ve 3 Mayıs’ta iki isimden savunma istedi. Aynı koğuşta bulunan Ayla Akat Çet, Meryem Beli ve Dilek Yağ da soruşturma kapsamında söz verdi. Çet, yıllardır “kireç sökücü” için dilekçe verdiklerini, kantin fişine de yazdıklarını ancak bugüne kadar verilmediğini, bu nedenle söz konusu limonlu suyu doğal formüllerle kireci gidermek için hazırladıklarını söyledi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 2 Temmuz’da ‘ekspertiz raporu’ alındığı ve kavanozdaki sıvının ‘etil alkol’ olduğu iddia edildi. Ancak raporun nereden alındığına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Ayla Akat Çet, Meryem Beli, Dilek Yağlı, Pervin Oduncu ve Ayşe Yağcı’nın cezalandırılmasını talep eden iddianame, 27 Temmuz’da Ankara Batı 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu