Haber

Adrenalin tutkunu motokrosçular nefeslerini kesti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erzincan’daki Ergan Kayak Merkezi’nde buzlu havalarda gerçekleştirilen motokros gösterisi renkli görüntüler yarattı. Karla kaplı pistte motosiklet kullanan sürücüler adeta izleyenlerin nefesini kesti.

Sömestr tatilinde doluluk oranı yüzde 100’e varan Ergan Kayak Merkezi’nde kayak severler birçok spor aktivitesiyle eğlenme fırsatı buluyor. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde misafirlere kayak yapmanın yanı sıra yamaç paraşütü imkanı da sunuluyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ergan Dağı, doğal güzellikleri ve göl manzarasıyla ziyaretçilerine pistlerinde 12 kilometre kayak yapma imkanı sunuyor. Kapalı gondollarla 2.700 metre yükseklikteki zirveye çıkan kayakçılar, eksi 10 dereceye varan soğuk havalarda Erzincan manzarası karşısında kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Şehir merkezine 17 kilometre, havalimanına ise 13 dakika uzaklıktaki Ergan Dağı’nda yer alan kayak merkezine gelen kayakseverler, kayak aktivitelerinin yanı sıra müzik eşliğinde yamaç paraşütü ve halay dansının da keyfini çıkarıyor.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen motokros gösterisi de renkli görüntülere neden oldu. Karla kaplı pistte motosiklet kullanan sürücüler adrenalin dolu anlar yaşadı. Kros motosiklet gösterilerinde kayakçı çekme, kar motosikleti ile yarış, paramotor ve yamaç paraşütü, gece kayağı gibi aktiviteler izleyenlerden tam not aldı.

Erzincan Enduro Motosiklet Kümelenmesi üyelerinden Canser Atila, “Motocross ile Enduro’yu birleştirerek farklı bir deneyim yaşadık. Erzincan Enduro Motosiklet Grubu olarak bu yıl hem kulübümüzün hem de Ergan Dağı’nın ilk motosiklet etkinliğini düzenledik. Motosikletlerimizi donan göle götürecektik. Kar yağdığı için etkinliği düzenledik. “Pistte gerçekleştirdik. Rampa yaptık. Güzel bir etkinlikti” dedi. – ERZİNCAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu