Haber

Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Yıl Önce İskenderun’daki Bazı Mahalleleri ‘Riskli Bölge’den Çıkaran Kararını Hatırlattı: “Bilim…

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’ın İskenderun ilçesindeki bazı mahalleleri bir yıl önce ‘riskli bölge’ olmaktan çıkardığını belirterek, “Halkımız bunun bedelini ödedi. AKP Genel Başkanı’nın canıyla, malıyla yaptıkları için. Afetlerle, riskli bölgelerle, riskli bölgelerle bilimle değil iki satırlık kiralık yazılarınızla uğraşırsanız, bilimi ertelerseniz sonuç bu olur.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sosyal medya hesabından; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 5 Şubat 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Meydan, Cumhuriyet, Modernevler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe mahallelerindeki bazı alanların ‘riskli alan’ statüsünden çıkarılmasına ilişkin kararına atıfta bulunarak, şu bilgileri paylaştı:

“Bu Cumhurbaşkanlığı kararını her vatandaşa ulaştırın! Depremde binlerce kişiyi kaybettiğimiz Hatay İskenderun’da bölgenin afet riskli bölge ilan ettiğine dair kararname, bundan tam bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürürlükten kaldırılmıştı. mukadder değildi çünkü depremler de siyasidir!”

Antmen ayrıca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“5 Şubat 2022’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’da 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremde yıkılan bazı mahalleleri riskli afet bölgesi ilan ediyor. Riskli bölge olmaktan çıkarıyor. 3 satır yazı ile. Ne oldu? Bu mahalleler bir anda yıkıldı. AKP Genel Başkanı’nın yaptıklarını halkımız canıyla, malıyla ödedi. Sonuç bu olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu