Ekonomi

AMD 2020’nin İlk Çeyreğinde Beklenen Kazançları Açıkladı, Gelir Tahminlerini Aştı; Hisse Senedi Fiyatı Düştü

Advanced Micro Devices (AMD (NASDAQ:AMD)), yarı iletken şirketinin 2024’ün ilk mali çeyreği için analistlerin tahminleriyle tutarlı hisse başına kazanç (EPS) bildirdiği Salı günü işlem saatlerinden sonra hisse senedi değerinde %5,3’lük bir düşüş yaşadı.

Şirket, finansal analistlerin beklentileriyle uyumlu olarak 0,62 dolarlık bir EPS açıkladı. Çeyrek geliri 5,5 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam beklenen 5,48 milyar dolardan biraz daha yüksekti.

Çeyrek için düzeltilmiş brüt kar marjı geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan artarak %52’ye ulaştı.

AMD, 2024’ün ikinci çeyreğinde gelirinin 5,7 milyar dolarlık ortalama analist tahminine kıyasla 5,4 milyar ila 6 milyar dolar aralığında olmasını bekliyor.

Şirket, bu gelir aralığının orta noktasının bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık %6, bir önceki çeyreğe göre ise yaklaşık %4’lük bir artışı temsil edeceğini öngörüyor.

AMD ayrıca önümüzdeki çeyrekte düzeltilmiş brüt kâr marjının %53 civarında olacağını öngörüyor.

AMD Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “MI300 yapay zeka hızlandırıcılarının sevkiyatının artması ve Ryzen ve EPYC işlemcilerimizin daha fazla benimsenmesiyle, Veri Merkezi ve İstemci iş sektörlerimizin her birinin geçen yılın aynı çeyreğine göre %80’den fazla büyümesiyle ilk çeyrekte güçlü bir mali performans elde ettik,” dedi.

“Yapay zekanın yaygınlaşması, çeşitli pazarlarda önemli ölçüde daha fazla hesaplama gücüne duyulan ihtiyacı artırdığından, teknoloji sektörü için heyecan verici bir dönem yaşıyoruz. Veri merkezi operasyonlarımızı hızlandırırken ve yapay zeka özelliklerini ürün yelpazemize entegre ederken güçlü bir performans sergiliyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu