Haber

Babacan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdıran sözler: Yalanla seçim kazanmak meşru kazanılmaz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Babacan, “Tarihin doğru tarafında olduk, şüphemiz yok. Unutmayın ticarette ve siyasette helalden kazanmak diye bir söz vardır. Helalden kazanmak, söyleyerek kazanmaktır.” gerçektir.kimseyi kandırmak değildir.montaj videolarla,iftiralarla,yalanlarla. oy Kazanmak helalden kazanmak değildir. 86 milyon insanın kamu malını ve imkanlarını kendi imkanlarıyla kullanarak sadece seçim kazanmak değildir” dedi.

“15 VEKİLİMİZLE 81 İL VE 922 İLÇEYİ ADIM ADIM TARAYACAĞIZ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün bir basın açıklaması yaptı. Babacan yaptığı açıklamada, “1 ay önce genel seçim takvimini tamamladık. 28 Mayıs gecesi yaptığım ilk açıklamada seçim sonuçlarını kapsamlı bir şekilde değerlendireceğimizi söylemiştim. Evet, seçim sonuçlarını değerlendireceğiz” dedi. Partimizin her kademesinde seçim sonuçları üzerinde titizlikle çalışıyoruz.Eksiklerimizi masaya yatırdık.Bayramdan sonraki hafta il başkanlarımızla kümeler halinde 3 gün sürecek kapsamlı toplantılar yapacağız. 15 milletvekili ve tüm genel merkez meclis üyeleriyle 81 ilimizi, 922 ilçemizi adım adım tarayacağız.” söz konusu.

“BİZ DURUYORUZ”

Babacan, açıklamalarına şöyle devam etti: “6 partiyle yaşadığımız tüm bu süreçte sık sık şu ikilemle karşılaştık: Milletimizin çıkarı mı, partimizin çıkarı mı? Bu ikilemi ne zaman yaşasak, tercihimizi milletimizden yana kullandık. Bedeli ne olursa olsun özgürlükten, adaletten, hukuktan ve demokrasiden yana hiçbir zaman katı bir duruş sergilemedik.Sonuçta vatandaşlarımızın yüzde 48’i ulaşıp ikna edebildi.Evet, seçimi kaybettik. türkiye Kaybetmeye dayanamayız. O yüzden buradayız ve dimdik ayaktayız. Biz sandıktan ne aldığımızın farkındayız. Seçim sonrası üzerimize düşen sorumluluğun da bilincindeyiz.

“EN ETKİLİ MUHALEFET PARTİSİ OLACAĞIZ”

Vatandaşlarımız bu seçimlerde demokratik denetim misyonunu DEVA Partisi’ne verdiler. Bu görevi en iyi şekilde yapacağız. Alışılmış siyasi partiler gibi olmayacağız. Çizgimizden asla sapmayacağız. Gerçeğin doğru olduğunu söylemekten utanmayacağız. ‘Vay canına efendim, hükümete destek verdiler’ vs. Bu ülkenin en etkili muhalefet partisi olacağız. Yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyi size söyleyeceğiz. Yanlışlardan dönmek için çaba göstereceğiz. Haksızlık ve adaletsizlik karşısında yüksek sesle haykıracağız.

“İŞ BİRLİĞİNİ HER ZAMAN GÜÇLÜ TUTACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı seçim gecesi ve sonrasında yaptığı konuşmalarla topluma kin, nefret ve öfke söylemleri aktarsa ​​da hayallerimizdeki Türkiye birilerinin kazanıp birilerinin kaybettiği Türkiye değil. 85 milyonun birliğini sağlamak için buradayız. Umutsuzluğa yer yok, ortak akıldan ve istişareden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasi partilerle diyalog ve iş birliğinin yerini her zaman sıcak ve güçlü tutacağız.

“BÖYLE SEÇİMLERİ KAZANMAK HELAL DEĞİLDİR”

Tarihin doğru tarafında olduk, hiç şüphemiz yok. Unutmayın ki ticarette de siyasette de helalden kazanmak diye bir tabir vardır. Helalden kazanmak doğruyu söyleyerek kazanmaktır. Kimseyi aldatmamak. Montaj görüntüleri, iftiralar, böbürlenmelerle seçim kazanmak sadece kazanmak değildir. 86 milyon insanın kamu malını ve imkanlarını kendi imkanlarıyla kullanarak sadece seçim kazanmak değildir. Devlete ve millete ait basın organlarını kendisine tahsis ederek seçim kazanmak caiz değildir. Seçimden sonra hızla faiz artırımı yaparak para kazanmak caiz değildir. Kısaca kul hakkına girerek seçim kazanmak helalden kazanç sağlamak değildir.

“15 AVUKATIMIZ VAR”

Kusursuz bir seçim kampanyası yürüttük. Yapamayacağımız hiçbir şey söylemedik. Yine milletimize karşıyız. Kimseye en ufak bir borcumuz yok. Biz kimseyi aldatmadık, hep doğruyu söyledik. Kazandığımız her şeyi annemizin ak sütünden helalinden kazandık. Bugün başı dik, alnı açık, hukuken seçimi kazanmış 15 milletvekilimiz var. Evet seçimi kazanmadık, gerekli özeleştiri ve muhasebeyi yapmaktan da geri durmayacağız. Biz kimseyi dolandırmadık.”

Kaynak: ANKA / Yeni

haber-goynuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu