Haber

Balıkesir’de kuyuya inen 2 personel zehirlenerek hayatını kaybetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (BAŞKİ) ait Ovaköy istasyonunda rutin denetim ve temizlik yaparken kuyuya inen 2 işçi zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, BASKİ’nin Ovaköy’deki istasyonunda Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç isimli çalışanlar rutin kontrol ve temizlik için indikleri kuyudan çıkmayınca, diğer işçi sızıntıyı fark ederek merkeze haber verdi. Gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırılan Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç hayatını kaybederken, gazdan etkilenen Mehmet Sevinçli tedavi altına alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Önder Yılmaz, “Merkezi Atıksu Arıtma Tesisimizde meydana gelen trajik kazada çalışma arkadaşlarımız Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç’un vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, başsağlığı ve başsağlığı diliyorum. ailelerine sabır. Mekanları cennet olsun.”

BASKİ’nin bugünkü olağan genel kurulunda söz alan BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, görevli personelden ikisinin gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

BASKİ’den açıklama

Öte yandan BASKİ, olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Pompa arızası nedeniyle girilen istasyon BASKİ’yi mağdur etti. 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü öğle saatlerinde Balıkesir Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nin Ovaköy’deki pompa istasyonunda pompa arızası meydana geldi. Mehmet Sevinçli , Mustafa Karakoç ve Ceyhun, arızaya müdahale etmek için Balcı olay yerine gitti. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç’un gazdan etkilenmesi üzerine olay yerine 112, itfaiye ve AFAD ekipleri çağrıldı. Mehmet Sevinçli hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alındı. Mustafa Karakoç ve Ceyhun Balcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Trajik kaza sonucu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü çalışanları büyük üzüntü yaşıyor” denildi. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu