Haber

Balıkların öldüğü Yuvalı Deresi’nde kirlilik tespit edilemedi.

TEKİRDAĞ’ın Ergene ilçesinde Yuvalı Deresi’nde ölen balıkların ardından numuneler toplandı, çevredeki 7 fabrikada incelemeler yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dere üzerinde ve yakınında az miktarda ölü balık olduğu gözlendi ancak yapılan incelemede balıkların olduğu belirlendi. kirliliğe neden olan bariz bir durum yok.” Derede sanayi kirliliği olup olmadığının da tespit edileceği belirtildi.

Yuvalı Deresi’nde dün toplu balık ölümleri yaşandı. Yüzeyde ölü balık görenler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne haber verdi. Bölgeye gönderilen ekipler numune alarak incelemeye gönderdi. Ekipler ayrıca dere çevresinde bulunan 7 fabrikada da incelemelerde bulundu. Müdürlükten yapılan incelemenin ardından yapılan açıklamada, dere üzerinde ve yakınında az miktarda ölü balık olduğu duyuruldu ancak yapılan incelemede belirgin bir kirliliğin olmadığı belirlendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müdürlüğümüz çalışanının gözetiminde dere suyundan numuneler alınmış ve akredite laboratuvar tarafından anlık olarak ölçülebilen parametreler (pH, çözünmüş oksijen, iletkenlik, sıcaklık) kontrol edilmiştir, ayrıca kontrol su kirliliği muayene yönetmeliği kapsamında.Anlık ölçüm sonuçlarına göre, pH: 8,16 çözünmüş oksijen ölçüsü: 9,80 mg/l, iletkenlik: 860 µS/cm, sıcaklık: 10 oC olduğu tespit edilmiştir. kabul edilebilir aralıkta (6-9) ve çözünmüş oksijen seviyesi balık popülasyonunun yaşamını sürdürebilecek düzeyde (4-15 mg/L) bulunmaktadır. deşarj olup olmadığı Herhangi bir kaçak atık veya atık su deşarjına rastlanmamıştır Dereden alınan kontrol numunesi, suda belirtilen parametrelere göre analiz edilmek üzere akredite laboratuvara teslim edilmiştir. r kirlilik kontrol yönetmeliği ve müdürlüğümüze sunulacak analiz raporunun değerlendirilmesi sonucunda derede endüstriyel kirlilik olup olmadığı da tespit edilecektir.

Açıklamada, dere üzerindeki 7 fabrikadan gelen kontrol personeli tarafından atık ve atık su ile ilgili kontrollerin yapıldığı, atık su arıtma tesislerinden de kontrol amaçlı atık su numuneleri alındığı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu