Haber

Bu görüntüler manipülasyondur!

ANKARA (İGFA) –İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’nda 78. Genel Kurul toplantıları sırasında yaptığı konuşmadan bağlam dışı alınan görüntülerin yayıldığı kaydedildi. Bazı sosyal medya hesapları üzerinden manipülasyon yapıldı.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız konuşmasında şunları söyledi: ‘Birleşmiş Milletler öncülüğünde dünyanın güvenliğini, barışını ve refahını sağlamaktan sorumlu kurumları hızla yeniden yapılandırmalıyız. Bunu yapabilecek küresel bir yönetim mimarisi inşa etmeliyiz. Coğrafyası ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları ve kültürleri temsil eden bir vizyona sahibiz.” “Dünyanın 5’ten büyük olduğunu, daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu bir kez daha söylüyoruz” dedi. Konuşma şöyle devam etti: “Coğrafyası ve demografisiyle dünyadaki tüm kökenleri, inançları ve kültürleri temsil edebilen küresel bir yönetim mimarisi inşa etmeliyiz.” “Manipülasyon, ürünün bir kısmının çıkarılmasıyla gerçekleştirilir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetinin Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların daha kapsayıcı olmasıyla ilgili olduğu kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu