Haber

CHP’li Sarıbal, cemevleriyle ilgili maddelerin kanun teklifinden çıkarılmasını istedi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM Genel Konseyi gündeminde bulunan Vergi Adap Kanunu ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ndeki, cemevlerine yönelik düzenlemeleri içeren maddelerin geri çekilmesini istedi.

Sarıbal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’daki terör akınında hayatını kaybedenleri andı.

TBMM Genel Heyetinde görüşülen cemevlerine yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifini eleştiren Sarıbal, Alevileri ilgilendiren mevzuların bir “torba” teklifte görüşülemeyeceğini söyledi.

Teklifin, Alevilerin temel hak ve taleplerini görmezden gelen bir tavırla ortaya çıktığını öne süren Sarıbal, “Torba kanunun içine bunu atmak, 35 milyona, kendini Alevi hisseden insanlara yapılmış büyük bir ayıp ve hakarettir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulmasına ait Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne de reaksiyon gösteren Sarıbal, “Bu, cemevlerine kayyum atamaktır.” diye konuştu.

Sarıbal, Alevilerin sıkıntısının elektrik ve su problemi olmadığını lisana getirerek, Alevilerle ilgili hususların tekliften çıkarılmasını talep etti.

Alevilerin eşit yurttaşlık istediğini söz eden Sarıbal, ilgili tarafların da görüşüne başvurulacağı bir komite kurularak bir kanun teklifi hazırlanabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu