Haber

Cornelia Masters ve Açık Golf Turnuvalarının Şampiyonları Belli Oldu

SPOR Cornelia Masters ve Open Golf Turnuvalarında belli şampiyonlar bulunmaktadır.

Namık Kemal KILINÇBelek(Serik),(Antalya) – Cullinan Golf Kulübü, Türkiye Golf Federasyonu’nun (TGF) 2024 faaliyet takviminde yer alan Cornelia Masters Golf Turnuvası’nda şampiyon oldu.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde düzenlenen turnuva bu yıl üçüncü kez düzenlendi. Türkiye’den 10 golf kulübü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Korineum ve Almanya’dan Castan golf kulüplerinin yarıştığı organizasyonda, oyuncular her turda 27 çukur oynadı.

Madalya filelerinin oynandığı Cornelia Masters’ta Şehmus Işık, Emre Bahtoğlu ve Ramazan İnce’den oluşan Cullinan Golf Kulübü takımı toplam 297 atışla birinci oldu. Turnuvayı 297 atışla tamamlayan Klassis Golf Kulübü takımı (İsmail Dengiz, Hasan Karagöz, Selim Esemenli) ikinci oldu. Recep Turan, Ali Kuş ve Anıl Amiklioğlu’ndan oluşan Taurus Golf Kulübü ise 299 atışla üçüncü oldu.

ALİ DORUK BÖREKÇİ İLK SIRADA

35 oyuncu arasında en iyi kişisel skoru iki günde toplam 145 net skorla Ankara Golf Kulübü’nden Ali Doruk Börekçi elde etti. Turnuvayı toplam 148 net skorla tamamlayan ve son günde 71 sayı yapan iki oyuncu arasındaki ikincilik mücadelesinin galibi İstanbul Golf Kulübü’nden Oğuz Şenol Aziz oldu. Bodrum Golf Kulübü’nün deneyimli ismi Erol İslamoğlu ise üçüncü oldu.

AÇIK TURNUVAYA İLGİ BÜYÜK

Turnuvaya davet edilen kulüp liderleri ve kaptanların yanı sıra konuk oyuncuların da katıldığı Cornelia Open, bu yıl 62 oyuncunun katılımıyla düzenlendi. Stableford formatında 18 delik üzerinden oynanan turnuvada A kategorisinde Fahir Telli, B kategorisinde Gülay Dora ve C kategorisinde Banu Kocaoğlu birinci oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvada Buğra Genç birinci oldu. Pin’e en yakın ödül, Samim Yazıcı ise en uzun sürüş ödülünü kazandı.

ALİ ŞAHİN SIRALAMASINA GELİŞEN GRUP VE OYUNCULARI KUTLARIZ

Ödül töreninde konuşan Cornelia Golf Kulübü Genel Müdürü Ali Şahin, Türkiye’nin en iyi oyuncularını bir kez daha ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlk iki yılda olduğu gibi rekabetli bir turnuvayı geride bıraktıklarını belirten Şahin, “İki gün boyunca tüm kulüplerimiz sahamızda ülkemizde benzeri olmayan bir formatta yarıştı. İki kulübümüzün de aynı puanla bitirdiği organizasyonda, Puan, son gün puanları Şampiyona Kupası’nın sahibini belirledi. “Cornelia Masters ve Cornelia’ya katılan tüm oyunculara kazanan grupları ve oyuncuları tebrik ediyoruz.” Dedi.

CORNELIA MASTERS PERSONEL SIRALAMASI

1- Cullinan Golf Kulübü 297

2- Klassis Golf Kulübü 297

3- Toros Golf Kulübü 299

CORNELIA MASTERS BİREYSEL SIRALAMA

1- Ali Doruk Börekçi 145

2- Oğuz Şenol Aziz 148

3- Erol İslamoğlu 148

silvanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu