Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye-İran ilişkileri ve İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’de artan insanlık dışı saldırılarına karşı İslam aleminin birlik olmasının değerine işaret ettiği kaydedildi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’de artan insanlık dışı saldırılarına karşı İslam aleminin birlik olmasının önemine işaret ettiği ifade edildi.

Erdoğan’ın yeni bir şiddet sarmalının önüne geçmek için sağduyunun hakim olması gerektiğini vurguladığı ve tüm tarafları sağduyuya yönlendirmeye yönelik girişimlerin faydalı olacağına değinildi.

İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler’i kutsal mekanların statüsünün uluslararası platformlarda korunması için ortak çabalarını sürdürmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu birlikteliğin başta Türk Büyükelçilikleri önleri olmak üzere Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Mushaf yakma amelleri karşısında bunların teşhir edilmesinin de kıymetli olduğundan bahsetmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu