Haber

Diyarbakır’da kuyumcuya sahte bilezikle dolandırıcılık girişimi

İki gün önce Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bir kuyumcuya giden kadın, altın bileziği cebindeki sahte bilezikle değiştirmeye çalıştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 11 Şubat’ta merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Kayapınar Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Yunus Deniz’in işlettiği kuyumcuya giren bir müşteri, cebinden 15 gramlık “ajda” bilekliği çıkarıp 10 gramlık bileklikle değiştirip 5 gramını TL olarak almak istedi. Bileziği teslim alan müşteri, ürünü beğenmediğini söyleyerek Yunus Deniz’den değiştirilmesini istedi. Deniz bileziği değiştirdikten sonra şüpheli, cebindeki sahte bileziği altın bilezikle değiştirip ikinci bir değişiklik istedi.

Sahte bilekliği eline alıp inceleyen Deniz, eserin sahte olduğunu anlayarak kadına baktı. Bu sırada müşteri, “O bilekliği yanlışlıkla verdim” diyerek bilekliği Deniz’in elinden aldı.

Olay sırasında yaşadıklarını anlatan Deniz, şöyle konuştu: “2 gün önce bir müşterimiz elindeki 15 gramlık ‘ajda’ bilekliği 10 gramlık bileklikle değiştirmemi istedi. Ödemesini geri almak istedi. kalan 5 gram. Müşterimize ajda bileziği değiştirdikten sonra ‘Bunu beğenmedim, farklı bir ajda bilekliği’ dedi. “Ben bunu istiyorum” dedi. Talep edince tekrar değiştirdim. Onayladı. kendisine verdiğim 10 gram ağırlığındaki ikinci bileziği 5 gram ücretini istedi. verdiğim bileziği tekrar değiştirmek istedi. bileziğe baktığımda bileziğin sahte olduğunu anladım. benim verdiğim bileziği değil. Bileziğe baktıktan sonra müşteriye baktı ve doğrudan bana dedi ki ‘Ben o bilekliği yanlışlıkla verdim’ dedi.

Özellikle kalabalık olduğu zamanlarda kuyumcunun daha dikkatli olması gerektiğine işaret eden Deniz, “Umarım bunu bilerek yapmamıştır. Biz hep diyoruz ki şüphe değil, iyi niyet olsun. Eğer bunu fark edip değiştirmeseydim. bilezik olsaydı muhtemelen alırdı. Burada durmak istediğimiz nokta tüm kuyumculara bir uyarıdır.” “İçerinin yoğun olduğu zamanlarda bu tür olaylar yaşanabilir. Esnafımızın bu konuda biraz daha dikkatli olması gerekiyor” dedi. – DİYARBAKIR

cinarcikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu