Yaşam

Ev Ofiste Ergonomi: Bellona Ofis Koltukları

Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte evden çalışma imkanlarının da arttığı görülüyor. Kalabalık insan kalabalığına sahip departmanlar, büyük şehirlerdeki trafik yoğunluğu, her gün işe giderken ne giyeceğine karar verememe sorunu gibi pek çok etken işte çalışmanın zorluğunu ortaya koyuyor. Özellikle pandemi süreci sonrasında home office çalışma sistemine olan ilginin artması home office dekorasyonlarını gündeme getirdi. Sakinleri zamanlarının çoğunu çalışma odalarında geçirirler. Bu nedenle çalışma odası dekorasyonunun motivasyon artırıcı parçalardan oluşması oldukça değerlidir. Rahat hareket imkanı sunar masalar Ergonomik koltuklar, çalışma koltukları ve ışık azaldığında devreye girecek ofis aydınlatma çalışmaları gibi pek çok seçenek, rezidans ofisin vazgeçilmez parçaları. Çalışma esnasında en fazla zamanın geçirildiği çalışma sandalyelerini tercih etmek insan sağlığı açısından da oldukça değerlidir. Bellona ergonomik ve yenilikçi ofis koltukları ile sizleri bekliyor!

Çalışma Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zamanının çoğunu bilgisayar başında oturarak geçiren masa başı çalışanları için gerçek bir çalışma koltuğu seçmek büyük bir değer taşır. Bel ve sırt ağrıları için Ülkü ofis koltuğuna sahip olmak çok değerlidir. ofislerde çalışma koltuğu veya çalışma koltukları ergonomik olmalıdır. Vücudu tam olarak destekleyen çalışma koltukları; Bel ve boyun fıtığı, kronik ağrı ve yorgunluk gibi birçok olumsuz semptomun ortaya çıkmasını engeller. İşte çalışma koltuğu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar…

  1. Çalışma Koltuğu Genişliği: Alacağınız çalışma koltuğunda rahat bir oturma pozisyonu elde edebilmek için vücut ölçülerinizle uyumlu bir genişliğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Rahat ve vücut ölçülerinize uymayan çalışma koltukları vücut ağrılarına neden olur. Alacağınız koltuk bacak bacak üstüne atabilmeli, üst bacaklarınızı desteklemeli ve kollarınızı koltuğun yanlarında rahatlıkla bırakabileceğiniz ideal ölçülerde olmalıdır.
  2. Çalışma Koltuğu Yüksekliği: Ofis koltuğunda dikkat edilmesi gereken en değerli özelliklerden biri de sandalyenin yüksekliğidir. Çalışma koltukları genellikle boyu ayarlanabilir olarak üretilmektedir. Böylece kullanıcılar çalışma sandalyelerini kendi boylarına göre hızlıca ayarlayabilirler. Sağlıklı bir duruş için koltuğun çalışma pozisyonuna ve masanın yüksekliğine göre ayarlanmasına özen gösterilmelidir. Çalışma koltuğu ayarlandıktan sonra üst bacakların rahat bir şekilde desteklenmesi ve ayakların yere basması sağlanmalıdır.
  3. Çalışma Koltuğu Sırt Eğimi: Ergonomik bir ofis koltuğunda aranan en temel özelliklerden biri de elbette çalışma koltuğunun arka kısmının hareket edebilme imkanına sahip olması detayıdır. Omurga eğilimini pekiştiren bu özelliği bel ağrılarını en aza indirmek için oldukça değerlidir. Aynı durumda uzun süre ekran karşısında oturmak bel ağrısını artırır. Hareketli sırt eğimine sahip çalışma koltukları sayesinde kullanıcılar sırt üstü yatış pozisyonuna geçebilmektedir. Kenar sıkışması gibi vücutta oluşabilecek olumsuz etkilerin önüne geçmek için çalışma koltuğunun sırt eğimli olup olmadığına dikkat edilmelidir.
  4. Çalışma Koltuğu Bel Desteği: Zamanının büyük bir kısmını çalışma koltuğunda geçiren bireyler için alacakları iş yerinde sırt ve bel takviyelerinin olması oldukça değerlidir. Uzun süreli oturma sonucunda belde basınç oluşur ve bu basınç şiddetli ağrılara neden olur. Bu olumsuz sonucun önüne geçmek için bel boşluğunu ve omurgayı destekleyecek çalışma koltukları tercih edilmelidir. Aynı zamanda sırt takviyesi ofis koltukları için oldukça değerli bir özelliktir. Kullanıcılar vücut ölçülerine uygun arkalıklı çalışma koltuklarını tercih etmelidir. Bel ve sırt takviyeli artefaktlar, farklı oturma durumlarında omurga üzerindeki yükün azaltılmasına da yardımcı olur. Otururken sağlıklı bir duruş için çalışma koltuğunun sırt ve bel desteğine sahip olmasına dikkat edilmelidir.
  5. Çalışma Koltuğu Malzemesi: Kullanıcıların gün içerisinde sürekli iletişim halinde olduğu çalışma koltuğunun sağlıklı malzemelerden yapılmış olması da oldukça değerli detayların ortasında yer alıyor. Alacağınız çalışma koltuğunun sağlığınızı tehdit edecek kimyasallar içermeyen malzemelerden yapıldığından emin olmalısınız. Tekerlek ayarının düşmeye neden olmaması için çalışma koltuğunuzun hızlı hareket etmeyecek şekilde tasarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ya da hareket kabiliyetini kısıtlayacak sert tekerleklere sahip olmadığına dikkat edilmelidir. Hava alan, terletmeyen sırt dokusuna sahip olması da oldukça değerli detayların ortasında.
  6. Çalışma Koltuğunun Hareketliliği: Alacağınız çalışma koltuğunun sizin hareketlerinizle uyumlu hareket edebilme imkanına sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Sıkışmadan kolayca döndürülebilen çalışma koltukları oldukça rahattır. Yüksekliği ayarlanabilen kolçaklara sahip çalışma koltukları da kullanıcılara oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Kolları ileri geri rahatça hareket ettirebileceğiniz kolçaklara sahip olan çalışma koltukları, kol ve dirseklerinizde oluşabilecek olası sağlık sorunlarının önlenmesi açısından da büyük değer taşımaktadır.

Çalışma koltuğu satın alırken dikkat etmeniz gereken bu özellikler, sandalyenizi uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Ev Ofisi Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Evden çalışma fikri rahat görünse de konut ortamında dikkat dağınıklığına neden olabilecek pek çok detay olabiliyor. Bu nedenle rezidans ofis tasarımında motivasyonu ve odaklanmayı artıracak doğru dekorasyon seçeneklerini değerlendirmek gerekir. Verimli bir çalışma ortamına sahip olmak için tercih edilecek mobilyaların ergonomik ve fonksiyonel olmasına özen gösterilmelidir. Konut ofisi tasarlayacak kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli detaylar şu şekildedir;

– Ofis olarak kullanacağınız odanız için seçeceğiniz mobilyaların hareket alanınızı kısıtlamamasına özen göstermelisiniz. Mobilyalarınızı oda içerisinde rahatlıkla hareket ettirebileceğiniz boyutlarda seçmeniz hem konforunuz hem de motivasyonunuz için oldukça değerli bir detaydır. Çalışma alanınız küçükse daha minimal ofis mobilyaları tercih edebilirsiniz. Bu sayede dar alanları en verimli şekilde değerlendirmiş olursunuz. Büyük bir çalışma odanız varsa çalışma masanızı ya da çalışma koltuğunuzu daha büyük ölçülerde seçebilirsiniz.

– Yatılı ofiste tercih edilecek tüm mobilyaların seçimi özenle yapılmalı ancak çalışma masası ve çalışma koltuğu ayrı bir titizlik gerektirmektedir. Çalışma masası ve çalışma koltuğu kullanıcıların vücut ölçülerine uygun olmalıdır. Vücut ölçülerinden küçük ya da büyük olan bu ofis eşyaları vücutta oluşabilen çeşitli ağrılara neden olabilmektedir. Günün değerli bir bölümünü masa başında geçirecek olanlar için rahat bir çalışma seçmek oldukça değerlidir.

– Ofis olarak tasarlamak istediğiniz odanın gün ışığı almasına dikkat etmekte fayda var. Doğal ışık, motivasyonunuzu artırması ve vücudunuzun D vitamini ihtiyacını karşılaması açısından çok değerlidir. Gün ışığı almayan bir odanız varsa masa lambası veya zemin lambası gibi yapay ışık kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Yapay ışık kullanımının artması elektrik faturasında da artış anlamına geliyor.

– Konut ofisi tasarlanırken gereksiz eşya kullanımından kaçınılmalıdır. İş yerleri, dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak olması gereken ortamlardır. Gereksiz aksesuar ve dikkati dağıtacak eşyalar tercih edilmemeli, daha minimal seçenekler tercih edilerek verimli bir çalışma ortamı sağlanmalıdır. Özellikle çalışma odanız küçükse mobilya ve eşya seçiminde mümkün olduğunca minimalist bir yaklaşım tercih etmekte fayda var.

kozluk-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu