Haber

Hafta sonu otobüsler ücretsiz mi? 28 ve 29 Ekim’de toplu taşıma ücretsiz mi?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet idaresini ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan milli bayramdır. Ayrıca otobüs, tramvay, metrobüs ve metroların ücretsiz olup olmadığı da merak edildi. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle ücrete tabidir. Peki hafta sonu otobüsler ücretsiz mi? 28 ve 29 Ekim tarihlerinde toplu taşıma ücretsiz mi?

HAFTASONU OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla kentte toplu ulaşımın hafta sonu ücretsiz olacağını duyurdu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sözlerini kullandı.

KARTLARIN KİŞİSELLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

İstanbulkart’ın ücretsiz geçiş için kişiselleştirilmesi gerektiğini hatırlatan İmamoğlu, paylaşımında bu işlemin yapılabileceği “https://m.istanbulsenin.istanbul/kisisellestirme” bağlantısına da yer verdi.

29 EKİM UÇAK GÖSTERİSİ NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Boğaz’dan 100 gemi törenle geçecek, 101 top atışı yapılacak, 20 savaş uçağı da Boğaziçi üzerinden geçecek. Yürüyüş saat 17.00’de başlayacak. Türk Yıldızları saat 16.20’de İstanbul Boğazı’nda gösteri uçuşu yapacak. SOLOTÜRK Ankara’da saat 13.00’de, Boğaz’da ise 16.40’ta uçacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu