Haber

Hamas: Cibaliye saldırısında en az 195 kişi öldü

Hamas kontrolündeki Gazze yönetiminin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Cibaliye mülteci kampına üst üste iki gün boyunca düzenlediği saldırılarda en az 195 kişinin öldürüldüğü belirtildi. İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki yoğun nüfuslu kampa Hamas komutanını hedef aldığı gerekçesiyle gerçekleştirdiği hava saldırısına tepkiler devam ederken, Çarşamba günü aynı kampın bir kez daha hedef alındığı açıklandı.

Gazze’den yapılan açıklamada, bombardımanda yıkılan binaların enkazında yaklaşık 120 kişinin hâlâ bulunduğu, 777 kişinin de yaralandığı belirtildi.

ABD Lideri Joe Biden’dan ‘insani arama’ açıklaması

ABD Lideri Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bölgede bir insani araca ihtiyaç olduğunu söyledi. Minnesota’daki bir seçim etkinliğinde konuşan Biden, katılımcılardan birinin kendisine bağırması üzerine, “Bir haham olarak hemen ateşkes çağrısı yapmanızı istiyorum” dedi. sözlerini kullandı. Daha sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Biden’ın Hamas’ın elindeki rehineleri kastettiği belirtildi.


ABD Lideri Joe BidenFotoğraf: Andrew Harnik/AP/dpa/picture Alliance

BM: Gazze’deki trajedinin boyutu emsalsiz

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze’de devam eden İsrail bombardımanında öldürülen çok sayıda sivile dikkat çekerek bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, insani ateşkes için artık çok geç olduğunu savunarak, “Ateşkese ulaşılmazsa daha fazla insan ölecek, hayatta kalanlar daha fazla insanın yasını tutacak ve bir zamanlar canlı olan toplum sonsuza kadar acı içinde kalacak” dedi.


UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini Fotoğraf: Mostafa Alkharouf/Anadolu/picture Alliance

Mısır’ın sonundaki Refah Sınır Kapısı yakınında UNRWA tarafından işletilen bir okulu ziyaret eden Lazzarini, “Gazze Şeridi’nden yeni döndüm. Bu korkunç savaşın yaklaşık dörtte başlamasından bu yana ilk kez okula girmeme izin verildi. haftalar önce. Trajedinin boyutu emsalsiz.” Lazzarini, çocukların kendisinden bir damla su ve bir somun ekmek istediklerini kaydetti. UNRWA Genel Sekreteri Gazze’de geçirdiği zamanın insani çalışmalarının en üzücü günü olduğunu söyledi.


Cibaliye mülteci kampının hedef alınmasına birçok ülke tepki gösterdi. Fotoğraf: STR/AFP

Bölgeye hâlâ insani yardım ulaştırılmadığını vurgulayan Lazzarini, “Acil akaryakıt dağıtımı için bir kez daha çağrı yapıyorum. Yaklaşık bir aydır akaryakıt gelmiyor ve bu durum hastaneler, fırınlar, su tesisleri üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor. ve bizim işimiz.”

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmaların faturası ağırlaşıyor. İsrail’in verdiği bilgilere göre Hamas saldırılarında 1.400’den fazla kişi hayatını kaybederken, Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında ölen kişi sayısının 8 bin 796’ya yükseldiğini açıkladı.

dpa,AFP,Reuters/SÖ,HT

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu