Haber

Kocaeli Şehir Hastanesi İnşaatında Taşeron İşçiler Maaşlarını Alamadıkları İçin Greve Başladılar: “Ev Sahibi Kapımızda Duruyor, ‘Çık’ Diyor.

CEYLAN SAĞLAM

İnşaat ve İnşaat Personeli Sendikası, 2015 yılında üretime başlayan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron personelin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün greve başladığını duyurdu. İşçilerden biri, “Çok çektik. Evimizin kiraları, faturaları geldi. Ev sahibi kapımıza kadar geldi, ‘çıkın’ dedi. Biz perişan olduk.”

Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nde çalışanlar bir daha maaşlarını alamıyor. 2015 yılında temeli atılan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında taşeron olarak faaliyet gösteren Algoritma Emu Elektromekanik’te çalışan taşeron işçileri, maaşlarını alamadıkları için yaşadıkları sıkıntıları ANKA Haber Ajansı’na anlattılar.

“HER ŞEY MUTLU”

350 milyon avroluk yatırımla yapılan ve 2019 yılında 100’e yakın taşeron işçinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işten ayrıldığı hastane şantiyesinin çalışanları duvarlara “Hep aşağıda” yazdı.

“HASAR GÖRDÜK”

Taşeronlardan biri yetkilileri davet etti ve şunları söyledi:

“Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesindeyiz. 2-3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz, çok çektik. Ev kiralarımız faturalar geldi. Ev sahibiyle aramız kötü oldu. Ev sahibi kapımıza geldi ‘çıkın’ dedi Perişan olduk sigara alacak paramız yok muhterem büyüklerimizden yardım artık burada çalışmak istemiyoruz reis önderliğinde tüm haklarımızı talep ediyoruz. İnşaat ve İnşaat İşçileri Sendikamız (İYİ-SEN).

Başka bir personel dedi ki:

“Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Algoritma Emu’ya bağlı çalışan bir işçiyiz. İki aydır verilen sözler tutulmadı. Hakkımızı alamıyoruz, çok mağduruz. Kredi, fatura, doğalgaz, hepsinden mağduruz. İYİ SENLER öncülüğünde hakkımızı talep ettik.Umarım herkes bir an önce hakkını alır.”

“GREV BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR”

İnşaat ve İnşaat İşçileri Sendikası ise bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda personelin greve gittiğini belirtti:

“Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesinde grevdeyiz. Müteahhit Gama-Türkerler, taşeron Emu Elektromatik bünyesinde çalışan üyelerimiz maaşları ödenmediği için Aralık ayı itibariyle greve gidiyor. Maaş haktır, gasp edilemez. . İnşaat işçisi köle değildir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu