Haber

Kremlin Sözcüsü Peskov: Rusya yaptırımlara uydu

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovRusya’ya yönelik yaptırımların ek sorunlar yarattığını ancak Rusya’nın bunlara uyum sağladığını söyledi. PeskovAçıklamada, ” Elbette yaptırımlar ek sorunlar yaratıyor. Ama bir kez daha tekrar ediyorum, biz yaptırımlara uyduk.dedi. Rusya’ya karşı beklenen yeni yaptırım paketine ilişkin yorum yaptı PeskovRusya’nın yaptırımlardan yararlanmaya çalıştığını belirtti.

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovHerhangi bir alanda faaliyet gösteren her büyük Rus şirketinin yaptırımlara maruz kalması durumunda bir eylem planı hazırlayarak yaptırım risklerine karşı önlem aldıklarını söyledi. PeskovAçıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yaptırım risklerine karşı korunmayı öğrendik. Finans, üretim, inşaat, madencilik ve taşımacılık gibi tüm alanlardaki büyük Rus şirketleri, her şeyden önce işlerindeki yaptırım risklerine karşı korunuyor.

PeskovHer büyük şirketin, hatta büyük olmayan şirketlerin de yaptırımlara maruz kalmaları durumunda bir eylem planı hazırladıklarını vurguladı.

Peskov, ABD basınında ‘Wagner’le ilgili yayınlanan yazıya yorum yaptı

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovWall Street Journal’da Wagner kümesinin Suriye’deki ABD temsilcilerinin Hizbullah kümesiyle bağlantılı olduğu belirtildi. Uçaksavar füze sistemlerini aktarabildiği içinKendisini endişelendiren haberler sorulduğunda Wagner kümesinin gerçekte var olmadığını ve hareketlerine ilişkin spekülasyonların çoğunlukla hiçbir şeye dayanmadığını söyledi.

Bu konuya yanıt olarak Peskov, şu cümleleri içeriyordu:

Böyle bir grubun gerçekte var olmadığını daha önce de söylediğimiz gibi, tüm bu spekülasyonlar çoğunlukla hiçbir temele dayanmıyor ve hiçbir dayanağı yok. Askeri sınırların ötesinde acil durum iletişim kanalları bulunmaktadır. Eğer gerçekten bir şeye dayanan endişeler varsa, bunlar her zaman ordumuza iletilebilir.

‘Wagner meselesi bizim meselemiz değil’

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovKremlin’den gazetecilere yapılan açıklamada Wagner ve Progozhin’in oğlunun grubuBunun kendisinin başına gelmiş olabileceği veya olabileceği yönündeki söylentilerden haberi olmadığını söyledi.

Bunun Rusya’nın meselesi olmadığını söyleyerek Peskov“Wagner’in, Prigozhin’in oğlu tarafından yönetileceği veya halihazırda yönetilmekte olduğu yönündeki haberler hakkında yorum yapıp yapamayacağı sorusuna yanıt olarak.” Hiçbir fikrim yok” o cevapladı.

Peskov: Rusya’ya gelen göçmenler yasayı ihlal etmiyor

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovGöçmenlerle yaşanan olaylara ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, kolluk kuvvetlerinin görevlerini yerine getirdiğini, Rusya’ya varış ve eşyalarıÇiğnemeyen birçok insan olduğunu söyledi.

PeskovAçıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kolluk kuvvetleri var, görevlerini yerine getiriyorlar. Aslında bu şekilde davranılması gerekir. Yanlışlık yapıldığı takdirde maddelere göre kovuşturma başlatılır. Hiçbir maddeyi ihlal etmeyen, iyi niyetli pek çok göçmen var.

Peskov: Medvedev makalesinde çeşitli varsayımsal senaryolardan bahsetti

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry PeskovRusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri MedvedevPolonya ve Belarus arasında Rusya ile doğrudan bir çatışma olasılığından bahsettiği makalesinde, durumun derinlemesine bir analizini yaptığını ve varsayımsal olarak var olan çeşitli senaryoların ana hatlarını çizdiğini söyledi.

PeskovOlayların bu şekilde gelişme ihtimalinin Kremlin tarafından nasıl değerlendirildiği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Bu pek alakalı bir soru değil. Bu durumda, Dimitri MedvedevKapsamlı makalesinde, çeşitli senaryoların ana hatlarını çizerek çok derinlemesine bir durum analizi yaptı, yani evet, gerçekten de varsayımsal olarak gündemde farklı senaryolar var.

Peskov: Alla Pugachova her Rus gibi memleketine özgürce gelebilir

başkanlık sözcüsü Dimitri Peskov,yabancı casusun akrabası‘ tanımı saygın bir tanım değildir ve olmamalıdır. Rus vatandaşının anavatanınaYurt dışına gelip gitmekte özgür olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynak daha önce şarkıcının şunları söylediğini belirtmişti: Alla PugachovaRusya’ya, Rusya’da yabancı casus olarak bilinen kocası Pskov aracılığıyla geldiğini söyledi. Maksim Galkin Kendisine eşlik etmediğini söyledi. Sanatçının dönüşü sosyal ağlarda hararetli tartışmalara neden oldu.

PeskovBu konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Yabancı ajanların akrabası her şeyden önce nominal bir isim değildir ve olmamalıdır. İkincisi, Rus vatandaşları başka ülkelere gidiyor, orada çalışıyor, Rusya’ya dönüyor ve sonra tekrar harcıyor. Bu her zaman bir süreçtir. Dünyanın tüm ülkelerinde görülür. Ve doğal olarak, herhangi bir Rus vatandaşı – yasalara saygılı bir Rus vatandaşı – istediği zaman anavatanı Rusya Federasyonu’na dönmekte özgürdür ve ayrıca turizm, yaşama arzusu gibi çeşitli amaçlarla ülkeyi terk etmekte özgürdür. bir süreliğine başka bir yerde. Ve benzeri.

Sanatçı geçen yıl ekim ayında çocuklarıyla birlikte İsrail’e gitmişti. Müzisyen Rusya’ya en son Mayıs ayında moda tasarımcısı olarak geldi Valentin YudashkinCenazesine katılmak için geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu