İş

Masada asgari ücret alın

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Yol-İş Sendikası’nın bir otelde düzenlenen 12. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Programda konuşan Atalay, gündemdeki en önemli konunun asgari ücret olduğunu belirterek, sendikanın bulunduğu yerde asgari ücretin değil ikramiye, yolluk, çocuk yardımı ve gıda yardımının tartışılması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda asgari ücretin masaya yatırılmasını istediklerini ifade eden Atalay, “4 dönemdir asgari ücretle ilgili bir teklifte bulunmadık. Önce işveren ve devletin açıklamasını istiyoruz. Çünkü Halk, TÜRK-İŞ’in ağzından bir rakam çıktığı zaman o rakamın altındadır, aşağı gelmeyeceğini bilir” dedi.

“İnşallah bu son olur, o masada asgari ücret olur”

TÜRK-İŞ’in belirlediği açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının ise 10 bin 170 lira olduğunu belirten Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Halkın önüne çıkıp ‘TÜRK-İŞ açlık sınırının 7 bin 785 lira üzerinde’ diyeceğiz. Ancak bazıları kasıtsız olarak ‘TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira dedi’ dedi. Bizi yargılıyorlar diyorlar.Bunu konuşacağız 8-9 olacak teklif önümüze gelecek.İnşallah bu son olur ve o masada bir minimum fiyat olur” dedi.

İleride siyasete girmeyi düşünmediğini ifade eden Atalay, “Demiryollarında çırak oldum. Dün gibiydim bugün de aynıyım. TÜRK-İŞ’in başkanıyım. Türkiye beni seçer. 10 yıldır mevcut oyların yüzde 90’ını alıyorum, beni düşürürlerse hepinizi düşürürler.” ifadeleri kullandı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanları ile görüştüklerini kaydeden Atalay, istedikleri sayı uygun görülmezse masaya oturmayacaklarını kaydetti.

“Taşeron sorunu çözülmeli”

EYT sorununun yıl sonuna kadar çözülebileceğini ve ülke gündeminden çıkarılabileceğini belirten Atalay, taşeron sorununun da çözülmesini istediklerini söyledi. Atalay, “Aynı araçta çalışanlardan biri yer, biri yiyemez. Bu adil mi, burada huzur huzur olur mu? Taşeronlara zaten maaş veriliyor, o parayı kendi çalışanlarınıza verin, o parayı belediye çatısı altına alsın.” durum.” değerlendirmesini yaptı.

“Emeklilik düzenlemesi yapılmalı”

Sendika olarak vergi de talep ettiklerini söyleyen Atalay, işçilerden alınan vergilerin adil olmadığını söyledi.

Emekli maaşlarının da düzenlenmesi gerektiğini belirten Atalay, “20 bin lira emekli maaşı alanlar var, 4 bin lira maaş alanlar var bu adil mi? Kurban bayram ikramiyesi alırken alınmış, şimdi o parayla kurbanın iki ayağı alındı.” ifadeleri kullandı.

“İş sağlığı ve güvenliği alanında sorunlar var”

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da Türkiye’deki önemli sorunlardan birinin iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanan sorunlar olduğunu belirtti. Sendika olarak bir işçinin ölümünü bile kabul etmediklerini belirten Ağar, “İşçi, işveren ve devlet olarak Türkiye’ye yakışmayan bu tabloyu bir an önce değiştirmemiz gerekiyor.” söz konusu.

TÜRK-İŞ Genel Kurulu’nun kıdem tazminatına ilişkin tespitinin kendilerinin en büyük teminatı olduğunu belirten Ağar, şu görüşleri paylaştı:

“Yol-İş camiamız, farklı istihdam biçimlerine, haksız ücret uygulamalarına ve taşeronlaştırmaya karşı aktif bir şekilde mücadele etmektedir. Karayollarında, köy hizmet birliklerinde, il özel idarelerinde ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan ancak kapsam dışı bırakılan taşeron işçi alımı için yoğun çaba sarf etmekteyiz. kapsam.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu