Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer, ABD Büyükelçisi Flake’i Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ABD Büyükelçisi Jeffry Lane Flake ve beraberindeki heyeti kabul etti. Büyükelçi Flake, ABD’de okuyan Türk öğrenciler ve Türkiye’deki ABD vatandaşı eğitimciler ve öğrenciler için iki ülke arasındaki işbirliğini sürdürmek istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Türkiye’nin özellikle son 5 yılda mesleki eğitim alanında işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamada diğer ülkelere örnek olacak şekilde değerli bir yol kat ettiğini belirten Bakan Özer, “1 Aralık 2022 tarihinde düzenlediğimiz OECD ülkelerinin katılımıyla İstanbul’da ‘Mesleki Eğitim Zirvesi’ni gerçekleştirdik.Bundan dolayı OECD ülkelerinin mesleki eğitim alanındaki gelişimlerini ve dağılımlarını ülkemiz ile karşılaştırma fırsatı bulduk ve çok memnun kaldık. Birçok OECD ülkesinden çok daha ileri mesleki eğitim sistemi, tecrübe kazandık” dedi.

BÜYÜKELÇİ FLAKE: ABD’DE MESLEKİ EĞİTİMİ YENİDEN İNŞA EDERKEN SİZİN DENEYİMLERİNİZDEN FAYDALANABİLİRİZ

Büyükelçi Flake, iki ülke arasındaki işbirliğini hem Amerika’da okuyan Türk öğrenciler hem de Amerika’dan gelen eğitimciler ve öğrenciler için Türkiye’de sürdürmek istediklerini de belirtti.

Türkiye’de mesleki eğitim alanındaki dönüşümün farkında olduklarını ifade eden Flake, “Mesleki eğitim gerçekten çok değerli. Türkiye’de mesleki eğitimin işleyişini ve mesleki eğitimin geldiği noktayı bizzat gördüm ve gerçekten çok üzüldüm. Etkilendim.Mesleki eğitim konusunda çok yeterli bir anlayış olduğunu görüyorum.Amerika “Amerika Birleşik Devletleri de geçmişten günümüze mesleki eğitimde birçok başarıya imza atmıştır ama sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanabileceğimizi görüyorum, özellikle mesleki eğitim sistemimizi yeniden düzenlerken. Bu noktada burada mesleki eğitimdeki gelişmelerden son derece etkilendiğimi bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

Görüşmede Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ile AB ve Dışişleri Genel Müdürü Hasan Ünsal da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu