Haber

Oray Egin kimdir? Oray Egin kaç yaşında, nereli? Oray Egin’in hayatı ve biyografisi!

Gündemdeki isimlerden biri olan Oray Egin ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar, sık sık karşılaştığı isim Oray Egin’in hayatını araştırıyor. Peki Oray Egin kimdir? Oray Egin kaç yaşında, nereli? Oray Egin’in hayatı ve biyografisi! Detaylar burada.

ORAY EGİN KİMDİR?

Oray Egin1979 yılında İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.

Aslen Sivas Divriği mahallesindendir. Ailesi, o 12 yaşındayken boşandı. Babası Mustafa Yücel Eğin 6 Mart 2012 tarihinde vefat etmiştir. Annesi 2007 yılında vefat etmiştir. 9-10 yaşlarındayken annesi ile Amerika’daki teyzesinin yanına gitmiş, ilk ve ortaokulu orada okumuştur. 1996 yılında İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

“Köşe yazarı olmak istiyorum!” bir makale yazdı. Ertuğrul Özkök’e gönderdi ama o dönemde pek olumlu bir yanıt alamadı. Daha sonra 32. gününde Mehmet Ali Birand ile başladı.

Radikal gazetesinde ‘Kent fısıltıları’ adı altında düz dedikodu yazıları yazarak gazeteciliğe adım attı. Daha sonra aynı gazetenin Cumartesi ekinde röportajlar vermeye başladı. 4-5 yıl böyle devam etti. O da futbol oynadı. Bir süre sonra görevden alındı.

Serdar Turgut, Akşam’ın Genel Yayın Yönetmeni olmasının ardından Akşam gazetesine geçti. Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’ya ağır küfür ve hakaretler içeren telefon görüşmesinin ardından Akşam gazetesinden ihraç edildikten sonra köşe yazarlığını bırakmak zorunda kaldı. Aralık 2013’te Sözcü gazetesinde yazmaya başladı.

Şarkıcı ve oyuncuları hesaba katmazsak ilk büyük kavga gazeteci Zeynep Oral’la oldu. Oray Egin, televizyonunda yayınlanan “Şarkı Söylemem Lazım” yarışmasında heyetiyle takdir topladı. Yazdığı yazılardaki dedikodu, aşağılama kültürünü ekrana taşıdı ve birileriyle dalga geçerek maçı hep elinden aldı. En büyük saldırıyı Perihan Mağden’e yaptı. Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda Perihan Mağden’in çok içtiğini ve kustuğunu yazdı.

Oray Eğin, Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluç, Güneri Civaoğlu ve Oktay Ekşi gibi usta yazarlara asla saldırmadı.

Oray Egin, gazetecilik alanında yüksek lisans yapmak için 2010 yılında ABD, New York’a gitti. Columbia’dan gazetecilik alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

sehzadeler-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu