Ekonomi

Piyasa Analistleri Yaklaşan Önemli Piyasa Ayarlamalarına Karşı Uyarıyor

Vital Knowledge’daki finansal analistler, yapay zekayı (AI) çevreleyen mevcut heyecanın önemli bir piyasa gerilemesine yol açabileceği konusunda uyardılar. Mevcut YZ yatırım artışı ile 1990’ların sonu ve 2000’lerin başındaki dot-com balonu arasında paralellikler kuruyorlar.

Analistler, YZ’nin temel teknolojisinin kesinlikle önemli ve yatırım seviyelerinin yüksek olmasına rağmen, şu anda gündemde olan YZ uygulamalarının tüketicilere yönelik olduğunu ve işletmelerin geniş çaplı uygulama için ihtiyaç duyduğu somut, ölçülebilir finansal getiriler sağlamak yerine öncelikle teknolojinin potansiyelini gösterdiğini belirtiyor.

“Altyapıya yapılan yoğun yatırım ile gerçek yararlılık arasındaki uçurum, 1990’ların sonu ve 2000’lerin başında internette yaşananlara benzer şekilde, pazarda önemli bir gerilemeye neden olabilir. İnternet ve web tarayıcıları pek çok kişinin tahmin ettiğinden daha dönüştürücü olsa da, büyüme ne ani ne de istikrarlı oldu,” diyor analistler.

Bununla birlikte analistler, Google’ın (GOOGL) dayanıklılığı ve yenilikçi yetenekleri açısından piyasa tarafından hafife alınabileceğini vurguluyor.

Gözlemlerine göre, Bing’in OpenAI ile ortaklığına rağmen, Google’ın arama ve diğer ana hizmetlerdeki hakim pozisyonuna meydan okunmadı ve yapay zeka odaklı rakiplerine karşı pazar payında net bir kayıp yaşanmadı.

Analistler ayrıca, Google’ın kendi yapay zeka teknolojisinin gelişmiş olduğunu ve yapay zeka ile ilgili tekliflerinin gelişmeye devam etmesinin beklendiğini belirtti. Ayrıca Alphabet (NASDAQ:GOOGL)’in Apple (NASDAQ:AAPL) ile bir yapay zeka ortaklığı kurma potansiyelinden de bahsettiler ki bu sadece Google’ın yapay zeka statüsünü güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda teknolojik liderliğini de teyit edecek.

Buna karşılık, bir başka piyasa yorumu sağlayıcısı olan Stock Trader’s Almanac, 2024 yılı için olumlu bir tahminde bulunarak borsadaki büyümenin çoğunun yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini öngörüyor.

Ancak analistler, piyasa tekrar yükselmeden önce “ikinci ve üçüncü çeyreklerde bir piyasa konsolidasyonu veya gerileme dönemi” öngörüyor.

Bu makale AI yardımı ile üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

seyhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu