Ekonomi

Popüler Blockchain analisti Bitcoin’de Terra benzeri çöküş riskine karşı uyardı

Investing.com – Kripto sektöründe özellikle Binance listelemesi sonrası popülerlik kazanan Ethena Labs’ın son stratejik hamlesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Milyarder yatırımcılar neye yatırım yapıyor? Yanıtı InvestingPro’da! Şimdi INVTROZEL1A kodunu kullanın, %20’ye varan indirimle kayıt olun.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Ethena Labs, sentetik dolara sabitlediği varlığı USDe için teminat olarak Bitcoin’i dahil etmesi, bazı uzmanları endişelendirdi. Ethena Labs, bu yolla USDe’nin arzını 2 milyar dolardan önemli ölçüde artırmayı planlarken BTC türev piyasalarından yararlanmayı planlıyor.

Ethena yetkilileri, USDe ürününde BTC’yi kullanmanın stratejik bir faydası olduğunu iddia ediyor. Bitcoin’in likit staking varlıklarına göre daha yüksek likiditeye ve profile sahip olduğunu söyleyen geliştiriciler, Bitcoin’i USDe’ye entegre etmenin ürünün daha fazla ölçeklenmesinde fayda sağlayacağını düşünüyor.

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Ethena’nın sunduğu sistem hakkında endişelenen uzmanlardan biriydi. X üzerinden endişelerini dile getiren Ki Young Ju, Ethena Labs’ın ürününü Terra çöküşü ilişkilendirdi ve projenin kullandığı risk yönetim stratejisinin güven vermediğini iddia etti.

CryptoQuant CEO’su, Ethena Labs’ın bahsettiği delta hedging yönetiminin ayı piyasalarında sürdürülebilir olmadığını söylerken bu sistemin büyük ölçüde boğa koşullarında başarılı olabileceğini dile getirdi.

CryptoQuant CEO’sundan Terraform Labs benzetmesi

USDe’nin merkezsiz bir sabit kripto para birimi olduğunu hatırlatan Ju, LUNA benzeri bir çöküşten endişe duyduğunu dile getirdi. Piyasanın ayı koşullarını yansıtması durumunda algoritmanın başarısız olabileceğini ve USDe’nin dengelenmesi için Bitcoin satılması gerektiğini söyledi. Bu da Terra ekosisteminde UST’nin yaşadığı sorun anlamına geliyor.

Piyasadaki endişeli görüşlere rağmen Ethena Labs, stratejilerini destekleyen temel faktörlere güvendiğini söylerken büyüyen Bitcoin türev piyasalarına vurgu yaparak kararının arkasında duruyor.

Bu hafta başında merkezi borsalarda işlem görmeye başlayan Ethena Labs’ın yerel varlığı ENA, ilk iki günde %340 yükselişle 1,32 dolara kadar yükseldikten sonra dünden bu yana satıcılı hareket ederek 0,92 dolar bandına geriledi.

selendiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu