Haber

Spor Salonu Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fitness bölümündeki son trendleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden şubenin lider markası Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı’ya göre yeni bir spor salonu açarken dikkat edilmesi gereken birkaç değerli nokta var.

Her şeyden önce doğrunun yerinin bulunması gerektiğini belirten Alıcı Bey, kolay ulaşılabilir ve görünür bir yer seçmenin değerini vurguluyor. Spor salonunun fiziki koşullarının dikkate alınması gerektiğini, özellikle yüksek tavana sahip olmanın değerli olduğunu belirtiyor.

“Spor salonu açma talebiyle bize gelen bireylerin ihtiyaçlarını tespit edip seçenekler sunuyoruz. Yeni salon açacaklara tavsiyem; gerekli salon ekipmanlarına sahip olduğunuzdan emin olun. Bu noktada kayıt yaptıracak salon üyelerinin ihtiyaç durumlarının belirlenmesi de değerlidir. Üyeler hangi saatlerde daha çok ziyaret edecekler, ne amaçla kullanmayı planlıyorlar buna göre salonda rahat çalışabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için doğru ve yeterli donanıma sahip olmaları gerekiyor.” belirtti.

Alıcıya göre; üyelerin hedef kitlesi iyi tanımlanmalıdır. Ayrıca salonun hangi alanda öne çıkacağına da karar verilmelidir. İster özel derslerin verileceği bir PT merkezi, ister grup derslerinin ağır basacağı bir spor merkezi, ister herkese hitap edebilecek bir yer olsun, ekipman seçimleri tüm bunlara göre değer kazanıyor.

Son olarak Nitelikli eleman çalıştırmanın önemine vurgu yapan Alıcı Bey, “Antrenörleriniz deneyimli ve sertifikalı olmalıdır” derken, spor salonunun etkin bir şekilde pazarlanması gerektiğine dikkat çekerken, “Spor salonunuzu ve sunduklarını insanlara anlatmalısınız. .” Böylece salonunuzdaki kayıt talebi artacak ve üyeliğe dönüşecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

amasrahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu