Haber

A Milli Futbol Takımı Letonya ile karşılaşacak

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Euro 2024) D Grubu 3. maçında A Milli Futbol Grubu, yarın deplasmanda Letonya ile karşılaşacak.

Euro 2024 Elemeleri D Grubu 3. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın TSİ 21:45’te Letonya deplasmanında karşı karşıya gelecek. Milliler 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle kümede 3. sırada yer alıyor. Letonya ise oynadığı tek maçı kaybetmiş ve son sırada yer almıştır.

9. randevu

Milli Takımlar şimdiye kadar Letonya ile 8 kez yarıştı. Söz konusu maçlarda ay-yıldızlı ekip 2 galibiyet alırken, 1 kez de mağlup oldu. 5 maç berabere bitti. Kırmızı beyazlı ekip, Letonya filelerine 15 gol gönderirken, kalesinde 12 gol gördü. İki ülke nihayet 11 Ekim 2021’de Riga’da karşı karşıya geldi ve ay-yıldızlılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Milliler 615. maç

A Milli Futbol Takımı, Letonya mücadelesiyle tarihinin 615. maçına çıkacak. Ay-Yıldızlar, 335’i resmi, 279’u özel olmak üzere toplam 614 muharebede 1’i mağlup olmak üzere 237 galibiyet elde etti. Ay-Yıldızlar 232 mağlubiyet ve 145 beraberlik aldı. Türkiye oynadığı maçlarda 834 gol atarken, kalesinde 878 gol kaçamadı.

Stefan Kuntz ile 17. karşılaşma

Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 16 maça çıktı. Bu maçlarda milli takım 10 galibiyet alırken, 4 kez de mağlup oldu. Her iki maç da berabere bitti. Kalan 16 mücadelede milliler 38 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesine 19 gol yedi.

Tamas Bognar düdük çalacak

Letonya ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu’ndan hakem Tamas Bognar yönetecek. Balazs Buzas ve Peter Kobor, Bognar’ın yardımcılıklarını yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Gergo Bogar olacak. VAR’da Luca Pairetto ve AVAR’da Katalin Kulcsar.

Milli takımda sağ sırt adalesinden sakatlık geçiren Çağlar Söyüncü aday takımdan çıkarıldı.

A Milli Futbol Grubu aday kadrosunda yer alan oyuncular ise şöyle:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Kenan Karaman (Schalke 04), Arda Güler ( Fenerbahçe ), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Forvet: Umut Bozok (Trabzonspor), Umut Nayir (Eyüpspor) – İSTANBUL

tutakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu