Ekonomi

ABD pazarından bir kripto para borsası daha çekildi

Investing.com – Hong Kong merkezli kripto para borsası CoinEx’in New York Başsavcılığı tarafından açılan bir davanın ardından eyalette faaliyet göstermesi yasaklandı. Şirket, davanın sonuçlanmasının ardından ABD pazarından çekilecek.

Kripto borsasına karşı açılan bir davada CoinEx’e, New York’taki 4.500’den fazla kullanıcısına 1,1 milyon dolardan fazla para iadesi yapması emredildi. Ayrıca borsa, ceza sonucunda 600.000 dolar tazminat ödemeyi de kabul etti.

CoinEx, New York’ta bir menkul kıymetler ve emtia komitesi olarak kayıt olmadan faaliyet gösterdiği için para cezasına çarptırıldı ve faaliyetlerini durdurmaya zorlandı. New York Başsavcısı Letitia James konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararın kripto şirketlerine bir uyarı olduğunu söyledi.

Şubat ayında açılan davanın hemen ardından CoinEx, ABD’li müşterilerine bir bildirim göndererek ülkedeki hizmetini sonlandıracağını duyurdu. New York eyaleti için alınan karar diğer eyaletler için bağlayıcı olmasa da kripto borsasının ABD’deki düzenleyici baskılar nedeniyle tüm ülkedeki faaliyetlerine son verme kararı aldığı görülüyor.

Öte yandan kripto şirketlerini yakından takip eden New York Başsavcılığı, daha önce de sonuncusu CoinEx olmak üzere birçok kripto şirketine sırtını dönmüştü. dava açıldı. Açıklamada, New York Başsavcılığı’nın açılan davalar sonucunda 500 milyon dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu