Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: “Halkın helal oyu ile iktidar oluyoruz, başka yol tanımıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Milletin iradesiyle sandıklardan çıkıyoruz. Halkın helal oyu ile iktidara geliyoruz, başka yol bilmiyoruz. Gölgeye de sığınmıyoruz. 367’nin ne sözde cumhuriyet mitinglerinin gölgesinde, ne Türkiye’deki bazı vesayet merkezlerinin önünde, küresel vesayet odaklarının önünde el ele duruyoruz” dedi.

2023 bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt vererek, “Öncelikle belirtmek isterim ki, partiye seslenerek sürekli gergin hatta bazen tepeden konuşulması doğru değil. AK Parti Grubunu aşağılayıcı sözlerle özellikle Türkiye’nin ikinci büyük partisinin genel başkanına yakışmadığını belirtmek isterim.Bizim milletvekillerimizin nasıl belirlendiği kimler tarafından seçildiği ortadadır.Biz milletvekillerinin hiçbirini aşağılamadık. Bu Meclis’te onlara hakaret etmek de aklımıza gelmedi. Nasıl, kimler belirliyor herkes biliyor. Halkın helal oyu ile seçiliyor. Her milletvekilini millet seçiyor.”

Kurtulmuş dedi ki:

“Kimsenin Meclis’e hakaret etmeye hakkı yoktur. Gazi, Meclis’e saygıdan bahsederken -tutanağa bakın- ‘Gazi Meclisi’ kelimesini duyunca, ‘Haydi Meclis’e gidelim’ diyen Türkiye’nin ikinci partisinin lideridir. bu ayaklardan git.’ Bu Meclis gazi bir Meclistir, 15 Temmuz’da HDP’lilerle, MHP’lilerle, UYGUN Partililerle birlikte direnen bir Meclis’tir. “

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “zorba” dediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu, hep diktatör dediği Cumhurbaşkanı’na konuşmalarının sonunda bir sıfat daha ekledi ve ona zorba dedi. Kılıçdaroğlu, Madem Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda bir karşılığı yok. Hadi erlere adaylığınızı açıklayın. Aslında Sayın Kılıçdaroğlu’nun buradaki konuşması genel kurul bütçe konuşması değil, cumhurbaşkanı adaylığı konuşmasıydı” dedi.

Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu parasıyla cari açığın kapatıldığı iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

“27/12/2020 tarihinde TBMM’de kabul edilen 7262 Sayılı Kanun’un 15’inci maddesinde, bir derneğin faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ile irtibatı varsa, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri görevde kaldı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın Genel Başkanı bir kez daha Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i feshetme yetkisinden bahsetmiş ama öyle görünüyor ki Cumhurbaşkanı’nın gerektiğinde Meclisi feshetme yetkisini unutmuş. , geçen gün 6’ncı masanın teklifi olarak gelen Anayasa teklifinde” dedi.

Hileli zarla seçim kazanma taktiklerinden söz edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Artık ‘hileli zarla seçim kazanma’ kelimesini bizim lügatimizde bulamazsınız. Biz sandıklardan millet iradesiyle çıkıyoruz. Halkın helal oyu ile iktidara geliriz başka yol bilmeyiz ne 367’nin gölgesine sığınırız ne sözde cumhuriyet mitinglerinin gölgesine sığınırız ne de önlerinde el ele dururuz. Türkiye’deki bazı vesayet merkezleri, küresel vesayet merkezlerinin önünde.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, asgari ücrete değinerek, “Bir yıl önce asgari ücret 205,9 dolardı. Doların fiyatı da yükseldi, dolayısıyla değerli bir kriter. Bugün dolar 18,65 TL Taban fiyat 5 bin 500 TL, bugün 295 TL’dir.”Bir yıl önce taban fiyattan 205 TL alınırken, bugünün taban fiyatı tam 295 TL. Dolar bazında artış yüzde 43’tür” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2022 yılında hanelerin kullandığı elektrik ve doğalgaz faturalarının önemli bir kısmının bütçeden sübvanse edildiğini hatırlatarak, “Hanehalkının asgari geçim miktarı, kullanım ölçüsü ve gelirine göre destekler yapılmalı. 2023 bütçesinde de bu durumun devam edeceğini görüyoruz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti içinden geçtiğimiz koşullarda sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmiş Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçeden en fazla ödenek alan beş kurum arasında yer alıyor ve her birinin payı toplam giderlere dahil. Geçen yıl biraz daha artmasını değerli ve değerli buluyoruz” dedi. . – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu