Haber

Ali Babacan: Yeni anayasa için bizden destek beklemeyin

Deva Partisi lideri Babacan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Babacan’ın gündeminde ayrıca Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay 3. Dairesi arasındaki kriz de yer aldı.

Babacan, Anayasa Mahkemesi’nin görevini yaptığını söyledi. “Yargıtay, Anayasa Mahkemesi yargıçları hakkında görevlerini yaptıkları için suç duyurusunda bulunuyor. İnanılır gibi değil. Bu tarihimizde bir ilk. Yargıtay’dan gelen açıklamalar sadece yargı aktivizmi veya yargı aktivizmi olarak değerlendirilemez. Anayasa Mahkemesi’ne saygısızlık. Yapılan yasamadır “Yürütme ve yargının tamamını hedef alan açık bir darbe girişimidir. Bu, anayasal sistemi devirmeye yönelik bir girişimdir.”söz konusu.

“Yeni anayasa söylemine saygı duymuyoruz”

Konuşmasına devam eden Babacan, daha sonra yeni anayasa tartışmalarına değindi.

Babacan, Anayasa Mahkemesi kararlarının Yargıtay, Cumhurbaşkanı ve diğer tüm yargı organları açısından bağlayıcı olduğunu belirtti.

Yeni anayasaya ilişkin çağrıları dikkate almadıklarını belirten Babacan, bu konuya destek vermeyeceklerini vurguladı.

“Bizden destek istemeyin”

Babacan konuyla ilgili: “Siz bu milletin kafasını karıştırmaya, yargıyı tamamen bağımlı ve taraflı hale getirmeye çalışıyorsunuz. Aslında sizin aklınızın bir köşesinde bu var. Şunu açıkça itiraf etmek istiyorum; yeni anayasa laflarına prestij vermemiz mümkün değil. Mevcut anayasayı tanımayan ve uymayanların, ‘yeni anayasa’ diyerek bu milletin dikkatini dağıtmayın. Biz istiyoruz.” “Bu konuda herhangi bir destek beklemeyin. Eğer samimiyseniz önce mevcut anayasaya uyun, görelim.”söz konusu.

nizip-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu