Haber

Altay derbisinde ambulans şirketi hakkında idari soruşturma (8)

ÖZEL AMBULANS ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

İzmir’de dün oynanan Göztepe- Altay maçının da bir taraftarın korner bayrağı direkli saldırısına uğrayan konuk takımın kalecisi Ozan Evrim ile tribüne atılan işaret fişeği sonucu Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın yaralandığı İzmir derbisinde, sis bombası ve işaret fişeğini stadyumun tuvaletine soktukları ortaya çıkan ambulans sürücülerinin bağlı bulunduğu özel ambulans şirketi açıklamada bulundu.

‘İŞ AKİTLERİ DERHAL FESHEDİLDİ’Sosyal medya üzerinden yayınlanan yazılı açıklamada, suça karışan ambulans şoförlerinin iş akitlerinin derhal feshedilip, yasal sürecin takip edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Spor Toto 1. liginde Göztepe S.K. ile Altay S.K. futbol karşılaşmasında yaşanan üzücü ve kabul edilemez olay ile ilgili öncelikle yaralanan taraftarımıza, atletlerimize ve tüm spor topluluğuna geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sorumluların gereken cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Ayrıyeten 10 yılı aşkın müddettir Göztepe SK ve İzmir’in güzide spor kulüplerinin tüm spor faaliyetlerinde hiçbir sorun yaşanmadan hizmet verilmektedir. Firmamızca yapmış olduğumuz inceleme sonucunda, bu bireylerin iş akitlerinin derhal feshedilmesiyle eş vakitli olarak, gerekli yasal süreçler başlatılıp, bahis ile ilgili elimizdeki tüm bilgi ve dokümanlar gerekli kurumlara intikal ettirilmiştir. Çalışan çalışanın ferdi gerçekleştirdiği argüman edilen bu olayda firmamız ile hiçbir bilgisi ve dahli bulunmamaktadır. Firmamız, 40 yılı aşkın bir müddettir sıhhat dalında hizmet vermekte olup, nizamlı olarak Sıhhat Bakanlığımızın ve akreditasyon kuruluşlarının kontrollerinden muvaffakiyetle geçmektedir. Bu kabul edilemez ve insanlık onuruna alışılmamış aksiyonları gerçekleştiren bireylerin yaptıkları, firmamızın çalışma unsurları ve prensipleriyle hiçbir surette örtüşmemektedir. Bu yaşananlardan ötürü bütün onurlu sıhhat çalışanlarımızla birlikte derin bir ıstırap içinde olduğumuzu bir sefer daha belirtmek isteriz. Yapılanlar en başta fedakarca ve özveriyle misyonunu yapan sıhhat çalışanlarımızın emeklerine, her yıl hizmet verdiğimiz on binlerce hastamıza ve sıhhat kuruluşlarına saygısızlıktır. Hiçbir şartta kabul edilmesi mümkün değildir.”

Ertuğrul KOÇAK/İZMİR, –

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu