Ekonomi

Cisco, hızlı büyüyen sektörlere yeniden uyum sağlamak için işten çıkarmalar planlıyor

Cisco Systems Inc’in (NASDAQ:CSCO) hızlı büyüyen alanlara odaklanmak için binlerce çalışanın işten çıkarılmasıyla sonuçlanacak büyük bir yeniden yapılanma planladığı bildiriliyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, San Jose, Kaliforniya merkezli ağ devinin hala etkilenecek iş sayısını kesinleştirme sürecinde olduğunu belirtti.

Yaklaşan işten çıkarmalar, şu anda 2023 mali yılı itibarıyla 84.900 kişiyi istihdam eden şirketin 14 Şubat’ta yapılması planlanan sosyal yardımları uygulamaya hazırlanırken gerçekleşti. Bu duyuru, davetin zamanlamasına bağlı olarak önümüzdeki hafta gibi erken bir tarihte kamuoyuna açıklanabilir.

Daha önce, Kasım 2022’de Cisco, işgücünün yaklaşık %5’ini etkileyen ve 600 milyon dolarlık kıdem tazminatı ve diğer ilgili giderlerle sonuçlanan bir yeniden yapılanma sürecine girmişti. Yaklaşan işten çıkarmalar, teknoloji firmaları arasında operasyonları kolaylaştırma ve maliyetleri düşürme yönündeki daha geniş bir eğilimin altını çiziyor. Özellikle geçen yıl telekom üreticileri Nokia (HE:NOKIA) ve Ericsson (BS:ERICAs) da iş gücünü binlerce kişi azalttı.

Teknoloji sektörü son haftalarda Amazon (NASDAQ:AMZN), Alphabet (NASDAQ:GOOGL) ve Microsoft (NASDAQ:MSFT) gibi büyük oyuncuların işten çıkarma duyurusuyla bir işten çıkarma dalgasıyla karşılaştı. Cisco daha önce ağ ekipmanı talebindeki yavaşlamayı gerekçe göstererek tüm yıl gelir ve kar tahminlerini düşürmüştü. Şirket bu düşüşü, müşterilerin yeni ekipman satın almak yerine halihazırda sahip oldukları ürünleri kurmaya ve uygulamaya daha fazla odaklanmasına bağladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habertonya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu