Ekonomi

Citi Starbucks hisselerini azalttı, yükseliş için büyüme stratejisi ihtiyaçlarını gerekçe gösterdi

Çarşamba günü Citi, Starbucks (NASDAQ:SBUX) Corporation (NASDAQ:SBUX) için görünümünü ayarladı ve kahve devinin hisse senetleri için fiyat hedefini önceki 103 dolardan 102 dolara düşürürken, hisse senedi üzerindeki Nötr notunu korudu. Firmanın analizi, Starbucks hisseleri üzerindeki duruşunu potansiyel olarak daha yükselişçi bir görüşe kaydırabilecek birkaç faktörü vurguladı.

Firma, Starbucks hisselerinin daha iyimser bir şekilde değerlendirilmesine yol açabilecek bir dizi koşulun ana hatlarını çizdi: ABD’deki aynı mağaza satışlarının (SSS) özellikle işlem büyümesi yoluyla artırılmasına yönelik net bir strateji, faiz ve vergi öncesi kar (EBIT) büyümesine ilişkin endişeleri hafifletecek ve hisse senedinin katsayısının artmasına yol açabilecek.

Ayrıca, son zamanlarda düşük maliyetli rakiplerin çoğaldığı Çin pazarına yönelik farklı bir plan, premium marka için olumlu bir gelişme olabilir. Diğer faktörler arasında Çin dışındaki büyüme fırsatlarının tanımlanması, maliyet azaltımlarının gelir zayıflıklarını nasıl hafifletebileceğinin gösterilmesi ve iş birimlerindeki karar vericilerin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için hissedarlarla iletişim kurma stratejileri yer alıyor.

Firma ayrıca yatırımcılar arasında Starbucks ile ilgili başlıca tartışmalar hakkında da bilgi verdi. Bu tartışmalar ABD’deki işgücü durumu, kapasiteyi artırmaya yönelik mağaza düzeyindeki girişimler, tüketiciler için fiyat-değer önerisi, markanın ABD tüketici talebindeki yavaşlamayı yönetme kapasitesi, maliyet tasarruflarının yakın vadeli hisse başına kazanç (EPS) görünümlerini koruyup koruyamayacağı, Çin’deki rekabetin büyüme fırsatları üzerindeki etkisi ve Starbucks hisselerinin mevcut değerlemesine odaklanıyor.

Finansal tahminler açısından Citi, Starbucks için 2024 ve 2025 mali yılı EPS tahminlerini, önceki tahminler olan sırasıyla 4,09 $ ve 4,72 $’dan 4,02 $ ve 4,64 $ olarak revize etti. Yeni fiyat hedefi olan 102 dolar, firmanın 12 ay sonraki FAVÖK tahmininin 13,5 katına dayanıyor ve önceki değerlemelerle uyumlu olarak göreceli katın yaklaşık 0,9 katı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu