Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücreti yarın açıklayacağız

ANKARA (İGFA) –Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kümelenme toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 merkezi bütçesinin “millet bütçesi” olarak hazırlandığını ifade etti.

Muhalefetin tutumunu eleştiren Erdoğan, “Vizyon, program ve projeden mahrum kalan muhalefet partileri yetersizliklerini bu bütçe görüşmelerinde de göstermeye devam ettiler. Ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında değerlendiren bir analiz göremiyoruz.Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılın vizyonunu göremiyoruz. İftirayı, iftirayı, çarpıtmayı tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına, hezeyanlarına şahit olduk. Bu resim bile vatanın ve milletin kederinden kimin endişe duyduğunu ispatlamaya yeter. Sözümüz duruyor” dedi.

Terör ve toplumsal destek girişimlerine değinmeye devam eden Erdoğan, “Ülkemizi terör örgütlerinden ve suç çetelerinden arındırdık. Önümüzdeki dönemde de ülkemizin güvenlik altyapısını, bölgesel saldırılara karşı daha etkin bir şekilde koruyabilmemiz için donatmaya devam edeceğiz. ve küresel tehditler.”

Sosyal hizmetlere de değinen Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde değişen kural ve ihtiyaçlara göre daha fazla vatandaşımızı sosyal destek çatısı altına alacağız” dedi.

Türkiye’de 81 il olmak üzere 685 yerleşim yerine doğalgaz ulaştırıldığını vurgulayan Erdoğan, iktidarda “dışa bağımlılığın sona erdirilmesi” için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesinin hizmete alınacağını duyurdu. “

YÜKSEK ENFLASYON VE YAŞAM MALİYETİ

Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona ve hayat pahalılığına dikkat çekti. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının etkilerini ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun aşağı ineceğine hep birlikte şahit olacağız. Gelin 2023’ü kurtuluşumuzun dönüm noktası yapalım. yaşamanın bedeli.”

ALTI BAŞTAN ALTI AYRI SES

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ve “siyasi yasak” kararına atıfta bulunarak, “Altı masa denen yıkık yapıya bakıldığında kimsenin yapılamayacak olduğu anlaşılıyor. Geleceğe güvenilir.Altı kafadan altı farklı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasında olduğu masaya bu millet geleceğini teslim etmez.Yanılmış bir yargı kararı üzerinden siyaset mühendisliği yapanlar var.Baştaki kişi ne yapsın? CHP’lilerin dün dediği gibi baba oğul derdik. Bunları duyunca içimizden Kemal Bey’in oğluna sahip çıkalım. Başka anne baba aradığını söylemeden edemedik. Latife bir yana, Altı masanın ne yaptığı, hangi oyunu oynadığı bizi ilgilendirmez. Biz işimize bakarız, işimiz var” dedi.

Asgari ücret

Erdoğan, asgari ücret konusuna yarın netlik kazandırılacağını duyurdu. “Asgari ücretten emekli maaşı düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer konuları da halledeceğiz” diyen Erdoğan, “Büyük ihtimalle bugün bakanımla taban fiyat konusunu görüşeceğiz, inşallah onu da açıklayacağız ve düzelteceğiz. Devam eden bahisleri bire bir sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu