Ekonomi

ETSO’da yönetim belirlendi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), 12 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılan organ seçimlerinin ardından oluşan ETSO Meclisi ilk toplantısını yaptı.

5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu gereğince, en yaşlı meclis üyesi sıfatıyla Celalettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Çetinkaya, Meclis Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı, Oda İdare Heyeti, TOBB Üst Konsey Delegeliği ve Disiplin Heyeti üyeliklerine seçilenlere muvaffakiyet dileğinde bulundu. Farklı gayri olmadan, el ele verip Erzurum için çalışacaklarını tabir eden Çetinkaya, ETSO’nun şehrin kalkınmasına öncülük edecek, yol gösterip, güç birliği oluşturabilecek köklü bir yapısı olduğunu vurguladı.

En yaşlı üye sıfatıyla ilk Meclis toplantısına başkanlık eden Celalettin Çetinkaya daha sonra görevini Meclis üyelerinin oylarıyla Meclis Başkanı seçilen Gökhan Yılmaz’a devretti. Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte vazifesi devralan ETSO Meclis Lideri Gökhan Yılmaz da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, kırıp dökmeden, kimseyi incitmeden bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek şunları söyledi; “Örnek bir seçim süreci ve ardından bugün de idare konseyi liderimizi, idare şurası üyelerimizi, üst konsey delegelerimizi, disiplin şurası üyelerimizi, meclis lideri ve başkanlık divanı üyelerimizi seçmiş bulunuyoruz. İnşallah bizler burada farklı meslek kümelerini temsilen genç, dinamik ve hepsi işinin ehli arkadaşlarımızla hoş bir çalışma ortamı oluşturacağız. Gayemiz; kentimizin ekonomik ve toplumsal taraftan gelişip, değişmesi ve her alanda hak ettiği pozisyona ulaşması için uğraş göstermektir. Bizler bu çatı altında ebediyen istişare ve ortak akılla amaçlarımızı belirleyip, birebir gaye uğrunda mesai harcayacağız. Yeni meclisimizin kentimizin ve bölgemizin sıkıntılarına baş yorup, tahlil bulacak yetkinliğe ve yeterliliğe sahip olduğuna inanıyorum. Bir defa daha oda idaresinde misyon alan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum.”

Özakalın; “Hep birlikteyiz, bir bütünüz”

Toplantıda daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın konuştu. ETSO Meclisi’nin Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulunan Özakalın, demokratik bir seçim sürecini geride bıraktıklarını belirterek, “Bundan sonra artık kentimizi ve bölgemizi ilgilendiren her türlü hususta sorumluluk şuuruyla üzerimize düşen misyonu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Esnafımızın, tüccarımızın problemlerini, düşüncelerini, taleplerini daima gündemde tutup, yaşanan meseleler tahlile kavuşuncaya kadar uğraş göstereceğiz.

Çok hoş bir kelam vardır; “Şerefü’l mekan bi’l-mekin” Yani bir yerin gururu o yerde ikamet edenle kaimdir. Siz bedelli Meclis üyelerimiz de bu kentin önde gelen, bilgi ve birikime sahip arkadaşlarımızsınız İnşallah bizler de bu yeri daima birlikte en üst düzeyde şereflendirir, onurlandırırız” diye konuştu.

Başkan Özakalın konuşmasına şöyle devam etti; “Seçim sürecini tamamladık. Az evvel Celalettin Bey’in de dediği üzere artık bu işin kırmızısı mavisi, beyazı yok. Daima birlikteyiz, bir bütünüz. Üyelerimiz bizlere bir vebal yükledi, bunun idrakindeyiz. Meclisimizin her üyesinin, her meslek komitesi üyesinin niyeti İdare Heyeti olarak bizim için çok çok kıymetlidir. Hiçbirini başkasından önde tutma üzere bir niyetimiz olamaz. Bize iletilecek her bahiste istişareye ve işbirliğine açık olacağımızı bir kere daha tabir etmek istiyorum. Kazanan taraf olarak tahminen bizler idaresi oluşturuyoruz lakin ileride kurulacak ve değerli bir vazifesi icra edecek olan komitelerde, hangi kümeden olursa olsun liyakatli arkadaşlarımızla birlikte çalışacağımızın da altını çizmek istiyorum.”

Başkan Özakalın’ın konuşmasının ardından bazı Meclis üyeleri de söz alarak düşüncelerini ifade ettiler.

İlk Meclis toplantısının öncesinde, 35 Meslek grubundan meclis üyeliğine seçilenler, Meclis Başkanlık Divanı, Oda Yönetim Kurulu, Üst Kurul (TOBB) Delegeliği ve Disiplin Kurulu üyelikleri için oy kullandı. Yakutiye İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevlilerinin nezaretinde, ETSO Meclis Salonu ve Yönetim Kurulu Salonu’nda yapılan seçimde meclis üyeleri oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda oda idaresi şu halde oluştu;

Yönetim Şurası:

Yönetim Şurası Lideri; Saim Özakalın, İdare Şurası Üyeleri; Muharrem Özdemir, Serhat Kılıç, Abdurrahman Şakiroğlu, Murat Kaçıroğlu, Haşim Koç, Tamer Sırmacı, Celalettin Çetinkaya, Sedat Selim Barakalı, Fırat Karakaya, Yusuf Çizmelioğlu.

Meclis Başkanlık Divanı:

Meclis Lideri; Gökhan Yılmaz, Meclis Lider Vekilleri; Serkan Daş, İdris Akdemir, Katip Üye; Yavuz Başçı

Üst heyet (TOBB) delegeleri;

Gürkan Dölekli, Mehmet Melik Kaya, Haktan Ömeroğlu, Arif Köksal Yılmaz, Kadir Ovat, Ali Yılmaz.

Disiplin Konseyi:

Şevket Demir, Hasan Akal, Ahmet Anatepe, Orhan Düzgün, Faruk Bedir, Erdal Turan. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu