Haber

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu Başkanı Cibril Rajoub, Nafha Hapishanesindeki Anılarını Bir Kitapta Topladı

Filistin Gençliği ve Spor Yüksek Komisyon (HCYS) Lideri General Jibril Rajoub, 1980’lerde Nafha Hapishanesinde geçirdiği anılarını bir kitapta topladı. Kitabın lansmanında konuşan Rajoub, “Grevimiz 14 Temmuz 1980’de başladı. Greve başlamadan önce hepimiz etkileşim halindeydik” dedi.

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Delegasyonu (HCYS) lideri General Jibril Rajoub, 15 yaşından itibaren Fetih hareketinde yer aldı ve 2000’li yıllarda Yaser Arafat’ın ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yaptı. Anılarını bir kitapta topladı. Kitabın lansmanı İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Lideri Taha Ayhan ve Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu (HCYS) Başkanı General Jibril Rajoub katıldı. General Rajoub’un kitabı İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından Türkçe’ye çevrildi ve lanse edildi.

“Grevimiz 14 Temmuz 1980’de başladı”

Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi (HCYS) Lideri General Cibril Rajoub, “Halkın direnişi bu inancı gösterdi. Üçüncü bölümde hapishane bizi geri adım atmaya çalıştı. Aldıkları insanları götürdüler. Farklı cezaevlerinde tutuldular. Daha önce hiç olmayan bir fiziksel şiddete başvurdular. 22 Temmuz’da 2 şehidimiz oldu. Diğer insanların vücutlarının muhtelif yerlerinde kırık ve yaralar vardı. Daha sonra üçüncü şehidimiz olduk. 26″ Şahıs bu şiddete maruz kaldı. Hepsinin birebir deneyimi oldu” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu