Haber

İsrail basını, Hakan Fidan’ın Türkiye-İsrail ilişkilerindeki rolünü inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atamaları dünyada geniş yer bulmaya devam ediyor. Uluslararası ajanslar, birçok gazete ve televizyon gözünü Türkiye’ye çevirdi. Seçim döneminde Türkiye’yi yakından takip eden İsrail basını, Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı dönemine odaklandı ve çarpıcı bir analiz yayınladı.

“GERİLİM YÜKSEK OLDUĞUNDA BİLE BAĞLANDI”

İsrail merkezli Jerusalem Post, “Yeni Türk Dışişleri Bakanı İsrail ile işbirliğinde büyük rol oynadı” başlıklı yazısında, “Fidan, Ankara-Kudüs ilişkilerinde uzun yıllardır kilit rol oynayan birisi.” İsrail Bölgesel Dış İlişkiler Enstitüsü Mitvim lideri Nimrod Goren’in görüşlerine yer verilen yazıda, Fidan’ın İsrail istihbarat liderliği ile gerilimin yüksek olduğu zamanlarda bile temas halinde olduğu belirtildi.

“CUMHURBAŞKANI GÜVENİNE, DENEYİMİNE VE BİLGİSİNE SAHİPTİR”

Yazıda, Fidan’ın oynadığı kilit role dikkat çekildi ve şu ifadelere yer verildi; “Bunun da ötesinde, Fidan son yıllarda İsrail-Türkiye ilişkilerini geliştirmeye yönelik hamlelere öncülük ediyor” diyen Gören, “Erdoğan göreve geldiğinden beri güvenlik stratejisinin içinde yer aldı. Başkan’ın güvenine, büyük deneyimine ve bilgisine sahip.”

“İsrail’in Hamas Hakkındaki Endişeleri…”

Haberde, gazetenin “Türkiye-İsrail yakınlaşmasında rol oynayan Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un sırdaşı” olarak tanımladığı Haham Marc Schneier’in görüşlerine de yer verildi. Schneier, “Fidan, İsrail istihbaratıyla İsrail’in Hamas konusundaki yaygarası da dahil olmak üzere çeşitli konularda doğrudan görüşmelerde bulundu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu