Haber

Milan, teknik direktör Paolo Maldini ile yollarını ayırdı

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) gruplarından Milan, teknik direktör Paolo Maldini’nin kulüpteki görevinin dün itibarıyla sona erdiğini bildirdi.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Paolo Maldini’nin kulüpteki görevinin 5 Haziran 2023 tarihinde sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, Maldini’ye Milan’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ne dönüşüne ve özellikle 2021-2022 sezonunda Serie A şampiyonluğunu kazanmasına katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Maldini’nin sorumluluklarının A takımının teknik direktörü ile yakın çalışacak bir takıma devredileceği belirtildi.

İtalyan basını bir süredir Maldini ile kulübün sahibi Gerry Cardinale arasında anlaşmazlık olduğunu belirtiyor. Cardinale’nin takımın bu sezonki performansından memnun olmadığı aktarılırken, Maldini’nin gelecek sezon için kadroya önemli takviyeler istediği ve bu nedenle ayrılığın kaçınılmaz hale geldiği yazıldı.

Basın da Milan’ın son açıklamasını “Boşanma resmileşti” başlığıyla duyurdu.

Maldini ile birlikte sportif menajerlik görevinde bulunan Ricky Massara’nın ayrılığın eşiğine geldiği kaydedildi.

Kırmızı-siyahlı formayı giydiği 1984-2009 döneminde 7 İtalya Serie A, 5 İtalya Muhteşem Kupası, 1 İtalya Kupası, 5 UEFA Şampiyonlar Ligi, 4 Avrupa Muhteşem Kupası kazanan Milan’ın efsane grup kaptanlarından Paolo Maldini Aktif futbol kariyerini noktaladıktan 9 yıl sonra aralıksız forma giydi. Daha sonra 2018’de idari müdür olarak Milano’ya döndü.

haberulukisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu