Haber

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Yeşil, madencilerin deprem bölgesindeki çalışmalarını değerlendirdi.

Genel Maden Personeli Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelere giden madencilerin özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Madenci kardeşlerimiz 350 vatandaşımızı diri diri kazdılar. moloz.” söz konusu.

GMIS Genişletilmiş Liderler Komitesi, Yeşil başkanlığında sendika toplantı salonunda toplandı.

Yeşil, burada yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve depremler nedeniyle büyük bir tahribatın yaşandığını söyledi.

Sarsıntılı bölgeleri ziyaret ettiklerini anlatan Yeşil, “Böylesine büyük bir yıkımda görev yapan madencilerimize, kilometrelerce öteden bölgeye gidip o zor koşullarda çalışmak için canları pahasına mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum. şartlarında, enkaz altında kalan vatandaşlarımız için nefes almaktır.” dedi.

“Hatay’da 120 arkadaşımız son takım olarak sahada”

Yeşil, deprem bölgesinden dönen madencilerin istirahat ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Tabi ki ara ara geldiği için işe gelenler de oldu. Arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Dün gece prestijli bir deprem daha oldu. Zati şu anda Hatay bölgemizin merkezinde, 120 arkadaşımız şu anda son grup olarak onun prestijiyle sahada görev yapıyor.”

Bir gazetecinin deprem bölgesinde madencilerin enkazdan kurtardığı vatandaş sayısını sorması üzerine Yeşil, “Bu konuda bir yanlış anlaşılma olmalı. Bir basın kuruluşunda yayınlanan rakam gerçek değil. Yanlış anlaşılmadan, bizce sanıyoruz. şu anda prestijli deprem bölgemizde arkadaşlarımızın enkazdan canlı çıkardığı sayısı 350. Madenci kardeşlerimiz 350 vatandaşımızı enkaz altından canlı çıkardı.” o cevapladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu